PlayStation Oyunları Telefonlara Geliyor
Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, PlayStation özel oyunlarını akıllı telefonlara getirmek için pazar araştırması ve çeşitli denemeler yaptıklarını, mobilin milyonlarca yeni oyuncuya ulaşmak için göz önünde bulundurdukları yollardan biri olduğunu söyledi.
Sony, PlayStation oyun konsolu ve PlayStation özel oyunlarıyla sinema sektöründen bile daha büyük bir sektör haline gelen oyun sektörünün en büyük markası konumunda. Yine de konu mobil oyunlara geldiğinde Sony'nin adı pek duyulmuyor. Ancak bu durum yakın zamanda değişebilir.
2004 yılında hayatımıza giren ve oyun dünyasının en çok ses getiren mobil konsolu PSP, 2014 yılında hayatımızdan çıkmıştı. PSP'nin satışının durdurulmasında artık cihazın fazlasıyla eskimesi ve yeni el konsollarına Sony'nin yoğunlaşmak istemesi etkili olmuştu ancak görünen o ki mobil cihazların güçlerinin gün geçtikçe daha da çok artması Sony’nin bu kararı almasında güçlü bir sebep oldu.
iOS veya Android cihazlardan hangisi ile başlanacağı hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak bu yıl içerisinde PlayStation oyunlarından bazılarını akıllı telefonlarımızda görebiliriz.
Netflix Türkiye'de Stüdyo Kurmayı Planlıyor
2021 yılının başında Türkiye’de ilk ofisini açan Netflix yeni kararlar alma yolunda büyük adımlar atıyor. Netflix Türkiye iletişim sorumlusu Artanç Savaş, Netflix'in Türkiye'de film stüdyosu kurmayı planladığını duyurdu.
Netflix film stüdyosu dünyanın birçok ülkesinde yer alıyor. Fakat Türkiye’de böyle bir stüdyo bulunmamakta. Ortaya çıkan bazı bilgilere göre Netflix şirketinin Türkiye üzerinde birçok planı bulunuyor. Netflix Türkiye İletişim Direktörü Artanç Savaş tarafından yapılan açıklamalarda yerli stüdyo ifadesi kullanıldı. Sadece bu bile kullanıcıları heyecanlandırmaya yetti.
Netflix tarafından yayınlanan orijinal içerikler tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Türkiye’deki yapımlar normal şartlarda sadece Türkiye içerisinde ilgi toplauyordu. Ancak yeni yapımlar sadece ülke içerisinde değil dünya genelinde de ilgi görmeye başladı. Hakan Muhafız bu yapımların ilk örneği.
Bu defa şirket kendi işini yine kendisi halletmek istiyor. Ancak konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı ayrıca stüdyoların nerede olacağı veya sayısı ile ilgili bilgiler henüz paylaşılmadı.
TCL, Tekirdağ'da Akıllı Telefon Üretimine Başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arçelik ile iş birliği yapan teknoloji şirketi TCL'nin Tekirdağ'da akıllı telefon üretimine başladığını açıkladı.
TCL, dünyada en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Dünya’nın birçok bölgesinde televizyon ve mobil cihazları satılan TCL’nin akıllı ev ürünleri ve ses cihazları da bulunuyor. TCL ile güçlerini birleştiren Arçelik ise 12 markası ve dünya çapında 30 bin çalışanı ile 150’ye yakın ülkede ürünlerini satıyor. Bu ortaklığın önümüzdeki dönemlerde daha da gelişeceği ifade ediliyor.
TCL’nin Tekirdağ’da bulunan üretim tesisini ziyaret eden Mustafa Varank, yaptığı açıklamalarda akıllı telefon pazarında global markaların yapacağı yatırımları Türkiye'ye çekmeye başladıklarını söyledi. Bakan Varank, akıllı telefon sektörünün dünyada ve Türkiye'de gün geçtikçe büyümeye devam ettiğini ifade ederek ''TCL, Arçelik ile bir iş birliğine girişti ve beraberce üretim gerçekleştiriyorlar. Buranın yıllık üretim kapasitesi 450 bin telefon. TCL hem Çin’de hem de global anlamda önemli bir marka. Özellikle LCD sektöründe ve televizyon pazarında çok güçlüler'' dedi.
TCL Avrupa Başkanı Frank Zhang ise, hükümetin kendilerine yerel bir ortakla çalışma konusunda birçok kolaylık sağladığına değinerek, bunun Türkiye'de yatırım yapmalarında kendilerine daha fazla güven verdiğini vurguladı.
İstanbul, Uluslararası Sanat Fuarı Artcontact'a Ev Sahipliği Yapacak
İstanbul, 31 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Avrasya Sanat Merkezi'nde Artcontact adlı yeni bir Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarına ev sahipliği yapacak.
Yedi yıldır başkentte ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı'nı düzenleyen firma Atis, Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı'nı bu yıl düzenleyecek.
10.000 metrekare kapalı, 5.000 metrekare açık alan üzerinde düzenlenecek olan fuar, yerli ve yabancı sanatçılardan yaklaşık 1000 esere ev sahipliği yapacak.
COVID-19 pandemisini farklı boyutlarıyla ele alan dikkat çekici projelerin yer aldığı etkinlik kapsamında söyleşiler, paneller ve konserler de yapılacak.
Katılımcıların sadece galeriler aracılığıyla katılabildiği fuarın dikkat çeken projelerinden biri de Türk Seramik Derneği tarafından düzenlenen ''Antropoz''. Sergide Zerrin Tekindor, Hasan Şahbaz, Elifko, Çağlar Uzun, Claudia Schmidt ve Koreli sanatçı Kim Yong Moon'un da aralarında bulunduğu 48 sanatçının eserleri görülebiliyor.
Fuar ziyaretçileri Mehmet Aksoy ve Metin Yurdanur tarafından yapılmış 10-15 ton ağırlığındaki çarpıcı heykelleri ve ASAŞ Sanat ve Atölye 20'ye ait 20'ye yakın heykeli görecekler. Heykeller fuarın açık alanında sergilenecek.
ArtContact İstanbul'daki bir diğer proje ise Dışkapı Hastanesi Sanat Atölyesi. Salgın sırasında Ankara Dışkapı Hastanesi sağlık personelinin yaptığı resimler sergide yer alacak.
Son iki yıldır salgın nedeniyle zorlu çalışma koşullarıyla karşı karşıya kalan sağlık personeli ve eşleri fuara ücretsiz girecek.
Bu Uygulama Çok Ses Getirecek: NewNew nedir?
Hayatınız boyunca karar alma sürecinde zorluk çektiğinizi mi düşünüyorsunuz? Gün içerisinde ne yiyeceğinize, hangi kıyafetleri giymeniz gerektiğine, dövme yaptırıp yaptırmamanız gerektiğine, hatta sevgilinizle ayrılıp ayrılmamanıza sizin adınıza karar verecek bir uygulamayı kullanır mıydınız?
Amerikalı girişimci Courtne Smith ile ünlü aktör Will Smith’in yatırımcısı olduğu NewNew uygulaması ile artık sizin adınıza karar verebilecek yardımcı kişilere ulaşmak çok kolay.
Birilerinin hayatınıza yön vermesi için onlara para ödeme fikri distopik bir gelecek gibi görünüyor olabilir, ancak internet dünyasına fırtına gibi giren bu uygulamanın kullanıcıları için bu tamamen gerçek.
NewNew adında olan bu uygulama, sadece 5 dolar karşılığında, gerçek hayattaki kişiler yerine onların ne yiyeceğine, ne giyeceğine karar veriyor. Uygulamada iki farklı kullanıcı tipi var. Birincisi, hayatının kontrolünü başkasına bırakan diğeri ise ücret karşılığında bu kişilerin hayatını kontrol edenler.
Courtne ve Will Smith ile uygulamanın diğer temsilciler, NewNew’in, sosyal medya yıldızları ve ünlülerin hayranlarıyla daha kişisel ve doğrudan bir şekilde, daha iyi bağlantı kurmalarını sağlayacağını savundu.
Kaynakça
https://www.nytimes.com/2021/03/10/style/creators-selling-selves.html
https://www.hurriyetdailynews.com/istanbul-to-host-new-intl-art-fair-artcontact-165054
https://www.teknokroki.com/oyun-dunyasi/efsane-playstation-oyunlari-telefonlara-geliyor/
BENZER YAZILAR
Puantiye Kraliçesi Yayoi Kusama ve Benekli Dünyası
Eserlerinde puantiyeler kullanmasıyla tanınan Yayoi Kusama, “avant-garde” sanatının en büyük temsilcilerinden.
Türkiye’de Görülmesi Gereken Manastırlar
Tarihe bıraktıkları iz, mimari yapıları ve efsaneleriyle günümüze kadar korunan manastırları sizler için derledik.