Pelin Sadioğlu

Hacettepe Üniversitesi

25 Yazı

Geçmişten Günümüze Olimpiyat Oyunları

Olimpiyat Oyunları nedir? Çeşitleri nelerdir? Nerede ve ne zaman yapılır?

GÖR

Dante Alighieri

Ortaçağ şairi ve filozofu Dante Alighieri'nin hayatı, eserleri ve ölümünün 700. yılını kutlamak için düzenlenen etkinlikler.

OKU

Emek ve Dayanışmanın Günü 1 Mayıs

İşçilerin hak ve çıkarlarını kazanma mücadelesinin yıl dönümü olan 1 Mayıs’ın ortaya çıkışı ve dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan emek, dayanışmanın doğuşu hakkında merak edilenler.

GÖR

Zoom’un 5 Gizli Özelliği

İş veya okul hayatımızın bir parçası olan Zoom uygulamasının hayat kurtaran ve bilinmeyen özellikleri.

GÖR

Mutlu Resimlerin Yaratıcısı: Bob Ross

On bir yıl boyunca televizyondaki en popüler sanat programlarından birine ev sahipliği yapan ressam Bob Ross ve Resim Sevinci'nin hikayesi.

GÖR

Not Almak İçin En İyi 8 Mobil Uygulama

2021'de not almak için çeşitli özelliklere sahip bir dizi araç ve uygulama ile karşı karşıyayız. Peki hangisini kullanacağınızı nasıl seçersiniz? Sorunun cevabı ve not tutmayı kolaylaştıracak mobil uygulamalar arasından en iyi 8 tanesi bu yazımızda.

GÖR

Reklamsız Arama Motoru: Neeva

Çok yakında piyasaya sürülecek olan; reklamsız ve kullanıcı verilerini kaydetmeyen yani kar etmeyecek bir arama motoru olan Neeva hakkında merak edilenler.

GÖR

Green Card Nedir? Nasıl Alınır?

ABD'de süresiz olarak yaşama ve çalışma izni olan, daimi ikamet eden kişilere verilen kimlik kartı; Green Card’ın ne olduğunu, mevcut farklı türlerini, kimlerin başvurabileceğini ve başvuru sürecini adım adım açıkladık.

GÖR

Müon Parçacığı ve Standart Model

Müon parçacığı, fizik kurallarını alt üst edebilir mi? Standart Model ile ilişkisi nedir? Parçacık fiziğini nasıl etkiler?

GÖR

Teknoloji Bağımlılığı FOMO Nedir?

Modern çağ hastalıklarından biri olan teknoloji bağımlılığı FOMO (fear of missing out) nedir? Nedenleri, belirtileri ve baş etme yöntemlerini sizler için derledik.

GÖR