Güney Amerika'da yetişen bu ağaç, yüz yıllardan beri şamanlar tarafından kullanılıyor. En yaygın kullanım biçimi bir parçasının yakılarak tütsü gibi kullanılması.

Bu Ekvatordaki şamanların çok eski bir geleneği, günümüze kadar gelmiş. Ayrıca kozmetikte ve ilaç yapımında da yaygın olarak kullanılıyor.

Güzel kokusu sebebiyle parfüm olarak kullanılıyor.

Sakinleştirici ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi var.

Antibakteriyel olarak kullanılabilir.

Sivrisinekleri ve böcekleri uzak tutmaya yardımcı oluyor.

Ortamın enerjisini temizlemek ve arındırmak için pozitif iyonlar üretiyor.

Tütsü gibi kullanıldığında endişeyi azaltmaya yardımcı. 

Sinir sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Meditasyonda yardımcı olarak kullanılıyor.

Zihne netlik kazandırmaya yardımcı oluyor.

Kaynak: palosagur.com


BENZER YAZILAR

Öğrenci Gözünden: İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları bölümünün dersleri, kampüs hayatı, kariyer imkanları ve aslında iletişim sanatlarının ne olduğunu bu yazımızda öğrenebilirsiniz.

Haftanın Gelişmeleri: 12-18 Temmuz 2021

Apple şifresini unutanlara yeni özellik, Dünya benzeri gezegenlerin keşfi, dünyanın en zenginleri kampı, 2021 Fakir Baykurt Roman Ödülü, İKSV'nin çocuklar için hazırladığı video serisi ve Instagram'ın yeni bağlantı özelliği hakkında güncel haberler.


Paylaş