Esma Nur Beylen

İstanbul Üniversitesi

13 Yazı

Yazın En İddialı Dizisi “The Bear”

Yazın en iyi dizilerinden biri olarak adını duyuran, Jeremy Allen White'ın başrolünde bulunduğu The Bear dizisinin incelemesi ile karşınızdayız.

İZLE

Eğitimin Gerçek Yüzü "Mona Lisa Smile"

1950'lerin Amerika'sında geçen, kadın erkek eğitim eşitliği ve basmakalıp eğitim sisteminin yanlışlığını anlatan bu filmi sizler için eleştirdik.

İZLE

Oscar Kazanan En Genç Yönetmen -Damien Chazelle Serisi 1

Henüz 32 yaşında En İyi Yönetmen Oscar’ını alan Damien Chazelle, bunu yapan en genç kişi oluyor ve tarihe ismini altın harflerle yazdırıyor. Bu serimizde Chazelle'i ve filmlerini inceleyeceğiz.

İZLE

Satranç Dünyasında Bir Devrim "The Queen's Gambit"

Henüz çocukken satrançta büyük bir yeteneği olduğu keşfedilen Beth Harmon’un, nasıl dünyaca ünlü bir oyuncu olduğunun hikayesini anlatan mini diziyi sizler için inceledik.

İZLE

Milyon Dolarlık Güç Savaşları "Succession"

Geçtiğimiz aylarda üçüncü sezon finali yapan, kara mizah ve drama dolu bu ödül rekortmeni dizinin incelemesini sizler için hazırladık.

İZLE

Animasyonun Ötesinde Bir Dizi "Bojack Horseman"

Kara mizah ve felsefi unsurları ile öne çıkan, kişinin detaylarında kendisinden bir parça bulabileceği Bojack Horseman dizisinin incelemesi.

İZLE

Exxen Nedir?

Exxen platformu nedir? İçeriklerinin detaylı incelenmesi ve ilk izlenimlerle platformun eleştirisi.

İZLE

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? Film Eleştirisi

Türk sinemasının efsane ve unutulmaz filmlerinden olan Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü'nün detaylı incelemesi ve eleştirisini sizler için hazırladık.

İZLE

Whiplash - Damien Chazelle Serisi 2

Damien Chazelle'in ikinci uzun metrajlı yapımı olan Whiplash'in detaylı incelemesi ve yorumunu sizlere hazırladık.

İZLE

Oh Captain! My Captain! Dead Poets Society Film İncelemesi

Türkçeye "Ölü Ozanlar Derneği" olarak çevrilen, verdiği öğretiler ile eğitimin sadece akademik bilgilerden oluşmadığını gösteren ve kendi sesimizi bulmamızda yardımcı olacak filmin eleştirisi

İZLE