Flebag dizisi, televizyondaki macerasına 21 Temmuz 2016 senesinde başlamıştır. İki sezondan oluşan Fleabag dizisi 6'şar bölüm olarak yayımlanmıştır. Fleabag, İngiltere'de yaşamakta olan karakterin yaşam ile boğuşmasını işleyen trajikomik bir dizi serisidir.
Fleabag Dizi Fragmanları
Fleabag 1. Sezon Fragmanı:
2. Sezon Fragmanı:
Fleabag Konusu
Fleabag dizisi, hayatı sorunlarla dolu olan ana karakterin bu sorunlarla başa çıkmasını ele alır. Aile hayatındaki sorunlar, iş ve yakın arkadaşının ölümünün ağır yönlerini trajikomik bir şekilde ele alınmış olsa da dizinin can alıcı sahneleri seyircileri oldukça derinden etkilemektedir.
Dizinin birinci sezonunda, arkadaşının intiharı ile ona verdiği sözü yerine getirmek için çabalayan Fleabag, iş konularında zorlanır. Fleabag, aile sorunlarını aşmaya çalışan fakat başaramayan bir karakterdir. Üvey annesi ile arasındaki çatışmalar birinci sezonda oldukça yoğun olarak ele alınmıştır. Fleabag, ilişki açısından oldukça bağımsız bir karakterdir. Birinci sezonda oldukça fazla ilişki içinde olan karakter, arkaşının intiharından sorumlu olduğunu hissetmektedir. En yakın arkadaşının sevgilisiyle birlikte olduğunu birinci sezonun son bölümlerinde seyircilere göstermektedir. Babası tarafından, ablası tarafından ağır eleştiriler alan Fleabag ruhsal dağılmalar yaşamaktadır.
İkinci sezonda ise Fleabag karakterinin kendi için olumlu işler yaptığını görürüz. Fleabag hayatın kötülüklerini bir kenara bırakmaya çalışıp kendini toparlama gücü bulmuştur. Dizinin ikinci sezonunda aile ilişkilerinde daha iyi olduğunu görürüz. Ablası ve babası için iyi olan ne ise onları yapmalarını sağlamıştır. İlişki hayatı ise ikinci sezonda durulmuştur. İlişkilerden kaçınmaya çalışsa da annesi ve babasının düğününde rol alacak rahibe aşık olmuştur. İkinci sezonda en çok Rahip ve Fleabag karakterinin ilişkileri seyirciye sunulmuştur. Fleabag, ikisinin de birbirini sevdiği fakat bir araya gelmeden son bulan mini bir dizidir.
Fleabag'in Çok Bilinmeyen Noktaları
- Fleabag dizisi, Phoebe Waller Bridge'in 2013'te sergilenen tek kişilik tiyatro oyunudur.
- Fleabag, seyircilerle dördüncü duvar taradından konuşan tek karakterdir. Fakat bu dördüncü duvar Rahip tarafından yıkılmıştır.
- Phoebe Waller Bridge'in ailesi, Phoebe'ye Fleabag lakabını vermiştir.
- Phoebe Waller Bridge, rahip rölünde başından beri Andrew Scott'ı düşlemiştir.
- Fleabag dizi müziklerini besteleme işini, Phoebe Waller Bridge'in kız kardeşi olan Isobel Waller Bridge üstlenmiştir.
Fleabag Dizisinin Aldığı Ödüller
Fleabag dizisi oldukça başarılı olmuş bir dizidir. Ödüllere doymuş bir seridir. Dizinin aldığı ödüller şu şekildedir:
Fleabag Hakkında
Fleabag dizisi, günümüz hayatında yaşanılacak olayları ele almıştır. Her genç kadının yapabileceği hataları yapan, geçim sıkıntısı ve aile sorunları ile boğuşan bir karakter karşımıza çıkmaktadır. Belki ilk başlarda Fleabag karakterine ön yargılı olarak yaklaşsak da ikinci sezon ile birlikte bu ön yargıları yıkmayı başaran bir karakterdir.
Fleabag karakteri sorunlarından kaçmak için cinsel ilişkilere ihtiyaç duyan bir karakterken ikinci sezonda gerçekten aşık olduğunu gördüğümüz ve bizi şaşırtan bir karakterdir. Fleabag dizisindeki karakterlerin hepsinde bir parlama olduğu görülmektedir. Yardımcı karakterlerin bile hafızada yer edinmesi oldukça kolay olmuştur. İkinci sezonda seyircinin şaşıracağı olaylardan birisi de Fleabag gibi bir karakterin kendi isteğiyle kiliseye gitmesidir. Fleabag karkaterine ters bir durum olan bu olay rahibe aşık olmasıyla süslenmiştir. İkinci sezonun en güzel yanı imkansız aşkın oldukça farklı bir şekilde işlenmesidir. İki ayrı dünyanın nasıl birleşip sonsuza kadar ayrıldığını görmekteyiz. Fleabag, hayatın sıkıntılarını ve buna etken olan çevrenin, insanın üstünde ne gibi olumsuzluklar bıraktığını görmekteyiz.
Fleabag Müzikleri
BENZER YAZILAR
Stop Motion Nedir?
Kıymeti çok bilinmese de izleyicisine ayrı bir tat veren stop motion film tekniğini ve sevilen stop motion filmlerden bazılarını gelin birlikte inceleyelim.
Akrebin Yolculuğu'nda Zaman Kullanımı ve Zamansızlık
Kayıp zamanın izini sürmek, Akrebin Yolculuğu'nda (1997) zaman kullanımı ve zamansızlık