9 farklı ülkeden 650'den fazla oyuncunun katılacağı 2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman? Branşları, yapılacağı yer ve kapanış töreni hakkında bilgiler.

İlk defa 1976 yılında düzenlenmiş olan Paralimpik Kış Oyunları, çeşitli engelli gruplardan sporcuların katıldığı bir etkinlik. Bu çok sporlu etkinlik, yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez yapılıyor. Tüm Paralimpik Oyunları, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetiliyor. 

2022 Kış Paralimpik Oyunları Ne Zaman? 

Kış Paralimpik Oyunları bu yıl 4-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Açılış 4 Mart tarihinde yapılacak. 

2022 Kış Paralimpik Oyunları Nerede?

Paralimpik oyunlarına 2022 yılında ikinci defa Çin'in başkenti Pekin ev sahipliği yapıyor. Organizasyon, 80.000 kişi kapasitesi olan Ulusal Pekin Stadı'nda yapılacak. Açılış töreni de burada gerçekleşecek. 

Oyunlar, Pekin'de 3 bölgeye dağılıyor: Yanging, Zhangjlakou ve Beijing. Branşlar, bu noktalarda bulunan spor merkezlerine göre ayrılıyor ve müsabakalar da buralarda gerçekleşecek.

2022 Kış Paralimpik Oyunları Branşları

Oyunlar sırasında altı farklı spor dalında toplam 78 mücadele düzenlenecek. Ulusal Paralimpik Komitesi'nde bulunan kalifiye oyuncu sayısı ise 650'den fazla.

Oyundaki branşlar şu şekilde:

2022 Kış Paralimpik Oyunları'na Hangi Ülkeler Katılıyor?

Oyunlara 2022'de toplamda 49 ülkeden katılım olacak. Bu yıl kış olimpiyatlarında Porto, İsrail ve Azerbaycan ilk kez yer alacak. Letonya, Estonya ve Lihtenştayn ise yıllar önce yarışmış ve bu yıl tekrar geri dönecek isimler arasında. 

Oyunlarda şimdiye kadar en çok ödül kazanan ülke Almanya. 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz madalya ile toplamda 364 ödül kazandı. İkinci sırada ise 330 madalya ile Norveç var. Üçüncü sıra ise toplamda 313 madalya ile ABD'de. 

Kapanış Töreni

2022 Paralimpik Kış Oyunları'nın kapanış töreni 13 Mart Pazar günü gerçekleşecek. 


BENZER YAZILAR

Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Dünyanın insan eliyle yapılmış yedi yeni harikası ve "Yedi Yeni Harika" hareketinin ortaya çıkış süreci.


Paylaş