Ali Akkök

İstanbul Teknik Üniversitesi

9 Yazı

Formula 1 Motorlarının Normal Motorlardan Farkı Nedir?

Motor sporlarının en üst seviyesi olan Formula 1’de normal arabalardan farklı motorlar kullanılmakta. Bu motorların farklarını ve neden normal bir arabaya Formula 1 motoru takılmadığını işledik.

GÖR

Yeni Arabalar Neden Yakın Tasarımlara Sahip?

Günümüz arabalarının neden birbirine benzer üretildiğini, artan SUV popülerliğini, benzer tasarımların sebeplerini ve ileride araba tasarımlarında farklı neler çıkacağını işledik.

GÖR

Simülasyonda Mı Yaşıyoruz?

Simülasyon teorisinin ne olduğunu, bu teorinin popüler kültürdeki yerini ve bizim bir simülasyonda yaşayıp yaşamadığımız sorularını işledik.

GÖR

Aerojel Nedir?

Aerojel maddesinin ne olduğunu, fiziksel özelliklerini ve kullanım alanlarını işledik.

GÖR

Apple Neden Intel’i Bırakıyor?

Apple, 11 Kasım'da Intel işlemcileri kullanmayı bırakıp kendi ürettiği işlemcilere geçeceğini açıkladı. Peki M1 işlemcisinin Intel den farkı nedir?

GÖR

Kara Delik Nedir? Çekilen İlk Kara Delik Fotoğrafı Neden Bulanık?

Kara deliklerin ne olduğu, içinden ışığın bile kaçamadığı kara deliklerin fotoğrafının nasıl çekildiği ve çekilen fotoğrafın neden bulanık olduğu konularını ele aldık.

GÖR

Kripto Paranın Geleceği

Kripto paraların, Bitcoin’in, Altcoin’in ve son zamanlarda üstüne ilginin arttığı Dogecoin’in neler olduğunu ve kripto paraların geleceğini işledik.

GÖR

Elektrikli Araçlara Geçiş Neden Bu Kadar Uzun Sürüyor?

Elektrikli ulaşım sistemine geçiş neden bu kadar uzun sürüyor, firmalar neden hala içten yanmalı motorlar üretiyor ve elektrikli ulaşıma geçişimiz ne zaman tamamlanacak gibi soruları cevapladık.

GÖR

Görsel Efektlerde LED Devrimi

GÖR