Gökçe Erdoğan

Boğaziçi Üniversitesi

36 Yazı

2021 Cannes Film Festivali'nden Öne Çıkan Beş Film

Spike Lee'nin jüri başkanlığında 6 Temmuz'da başlayan festivalden öne çıkan beş film hakkında bilgiler

İZLE

Stand-Up ve Komedi Gösterisi Önerileri

Netflix'ten izleyebileceğiniz, farklı çeşitlerde ve birbirinden çok farklı komedyenler tarafından yapılmış hepsi diğerinden özgün stand-up önerileri: Bo Burnham, John Mulaney ve dahası.

İZLE

Sinemada Dogme 95 Hareketi Nedir?

Dogme 95 hareketi, Danimarkalı ünlü yönetmenler Lars von Trier ve Thomas Vinterberg tarafından başlatılan bir avangart sinema hareketidir.

İZLE

The Father

Başrolünde Anthony Hopkins bulunan film, demans hastalığına yakalanan yaşlı bir adamı, onun kafasının içinde geçenleri anlatıyor.

İZLE

Pixar'ın Yeni Filmi: Luca

Pixar'ın bir İtalyan sahil kasabasında geçen ve büyüme, arkadaşlık ve korkularla yüzleşmeyi konu alan, geçtiğimiz günlerde yayımlanan filmi Luca.

İZLE

Éric Rohmer ve Altı Ahlak Hikayesi

Fransız Yeni Dalgası'nın temsilcilerinden Éric Rohmer'in ikili ilişkilere odaklandığı ve karakterlerini anlamaya çalıştığı serisi Altı Ahlak Hikayesi'ndeki filmler ve konuları.

İZLE

Üç İstanbul Filmi: Hayaletler, Ah Gözel İstanbul ve Kedi

Aynı şehre bambaşka bakışlar getiren ve bambaşka hikayelere odaklanan bu üç film İstanbul’u seven ve özleyen herkes için ideal.

İZLE

François Truffaut ve Antoine Doinel Karakteri

Fransız Yeni Dalgası'nın en bilindik ve en önemli temsilcilerinden olan François Truffaut'nun kendi hayatından esinlenerek yarattığı Antoine Doinel karakterini merkezine alan filmler ve konuları.

İZLE

Kuleshov Efekti ve Sovyet Montajı Nedir?

Sovyet Montajı, görüntüleri bir araya getirmenin radikal yollarını içeren bir film akımıdır ve Kuleshov Efekti montajın önemini kanıtlamaktadır.

İZLE

Oscar 2021 Kısa Film, Kısa Animasyon ve Kısa Belgesel Adayları

Oscar ödül törenine az zaman kalmışken En İyi Kısa Animasyon, En İyi Kısa Belgesel ve En İyi Kısa Film adayları herhangi bir boş vakitte izlemek için ideal.

İZLE