“La Casa de Papel” dizisinde Berlin karakteriyle tanıdığımız Pedro Alonso O’choro'nun çıkardığı yeni kitap hakkında merak edilenler.

Tüm dünyanın bahsettiği ve birçok insanın favori dizileri arasına giren “La Casa de Papel” dizisinde Berlin karakteriyle tanıdığımız Pedro Alonso O’choro, Filipo’nun Kitabı isminde bir çalışma kaleme aldı. Şimdi ise Filipo’nun Kitabı Epsilon Yayınları ile Türkçe olarak yayınlandı. 

Kitabın İspanyolca aslından çevirisi Fatmagül Ezici tarafından yapıldı. Pedro Alonso'nun kitabında Tatiana Djordjevic ile birlikte çalışarak ortaya çıkardığı göz alıcı illustrasyonlar bulunuyor.

Filipo’nun Kitabı Konusu

Filipo’nun Kitabı'nın konusu hipnoz yolu ile yapılan bir regresyon (psikolojik açıdan geri çekilme ya da gerileme, önceki daha az gelişmiş aşamaya geri dönme) seansıyla farklı bir yaşama ve bedene yapılan yolculuk ele alınıyor. Pedro Alonso, kitabında geçmişine yolculuk yaparak imparatorluk zamanında doğuda göreve giden Romalı bir asker olan Filipo olarak reenkarne oluyor. Buradaki görevi ise imparatorluğun büyümesine engel teşkil edebilecek potansiyel düşmanları tespit etmek ve gerekirse onları yok etmekten geçiyor. Bu sırada hem asi bir grubun lideri konumunda olan hem de hayatını değiştirecek olan o adamla tanışıyor. Yilak'ta, beklemediği bir şekilde hiç kimseyi yargılamayan, yalnızca dinlemek isteyene konuşan, görünmezi görmeye, gerçeği bulmaya ve vicdanını uyandırmaya çalışan bir akıl hocası keşfediyor. 

Böylece tükenmiş olan ruhuna can suyu arıyorken, keşfettiği şeylerin ona gösterdiği öğretilerin ardına düşüyor. Burada kimin canının yanacağını, kime minnet duyacağını düşünüyor. 

Pedro Alonso O’choro

Pedro Alonso bir çizer, yazar ve tutkulu bir aktör. Kendisini dünyaya “La Casa de Papel” dizisindeki Berlin karakteri ile tanıttı ve ün kazandı. Madrid Dramatik Sanat Kraliyet Okulu'nu tamamladı ve daha sonra dans eğitimi gördü. 


BENZER YAZILAR

Cesur Yeni Dünya: Konusu

İngiliz yazar Aldous Huxley'in 1931 yılında yazdığı Cesur Yeni Dünya, bizi “Ford'dan sonra 632 yılına” götürüyor. Yani Ford ve seri üretim milat kabul ediliyor. Bu tarihe göre de kitabın dönemi 26. yüzyıla karşılık geliyor.⁠

Moliere’in Cimrisi Osmanlı'da Teodor Kasap’ın Pinti Hamit’i

Bu yazıda, Teodor Kasap tanıtılacak ve uyarladığı bir metin incelenecek.


Paylaş